Man griep.

 

Voor vrouwen is een verkoudheid een perfect hanteerbare situatie die hen nauwelijks of helemaal niet, uit hun normale dagelijkse doen en laten houdt.

Gehuld in een flanellen pyjama en een fleece dekentje verbijten ze in stilte hun lijden. Aan een kop thee, een fles water of aan een beetje rust hebben ze ruim voldoende om de eerste ongemakken mee weg te spoelen. Hoewel ze door de band genomen misschien iets stiller zijn, wat een pluspunt is, blijven de communicatielijnen toch wagenwijd open. Zeker om er de dagelijkse beslommeringen mee te organiseren. Zweterige koorts, een groene fluim of een schurende keel projecteert hen niet onmiddellijk in het centrum van het universum. De wereld draait niet opeens sneller of trager. Ze hoeven zichzelf niet in onmogelijke bochten te leggen om iets gedaan te krijgen. Ze moeten geen hulplijnen in roepen en voelen al helemaal niet de behoefte om iedereen in een teleconferentie van hun zorgwekkende toestand op de hoogte te brengen.

Hoe vrouwen het precies bolwerken is een raadsel maar ze slagen er toch maar in om ongemerkt ziek te worden. Hebben ze dan misschien een andere soort immuniteit omdat ze toevallig eigenaar zijn van twee x chromosomen? Hoe dan ook, op de een of andere manier verstaan ze de kunst ziek te zijn en een dokter te bezoeken zonder ons mannen er mee lastig te vallen of ons te overrompelen met gedetailleerde symptomen en ongemakkelijke bijwerkingen.

Voor ons mannen echter is griep een onoverkomelijk ongemak. Een nare kwelling met ongeriefelijke consequenties. Voor onszelf in de eerste plaats maar zeker ook voor iedereen die zich binnen gehoorsafstand bevindt. Telefoon, sociale media of email zijn trouwens perfecte middelen om deze ingebeelde afstand mee te overbruggen. Als een man ziek wordt is het belangrijk dat iedereen dat weet. Op die manier kunnen alle belanghebbenden gemakkelijk deelgenoot worden van zijn hachelijke gezondheidstoestand. Wij mannen zijn trouwens bijzonder vrijgevig met onze ziektekiemen. We hoesten en proesten wild in het rond en willen constant met aandacht bemoederd en gesust worden zodat onze lichamelijke smart gemakkelijk kan overgezet worden zodat hij broederlijk kan gedeeld wordt.

De vrouwelijke verkoudheid mag trouwens niet verward worden met de man griep. Bij de mannelijke variant staat het gekreun en gesakker wel volledig in verhouding met de ondraaglijke pijn waarin wij mannen ons bevinden.

Dus, vrouwen bezorg ons dat kopje thee en die paar vriendelijke woorden. Omring ons met jullie onverdeelde aandacht en zorg. Misschien slagen we er dan zo in om samen deze monsterlijke ziekte te verslaan.

Of misschien kunnen jullie ten behoeve van jullie eigen (mentale) gezondheid ook opteren om heel hard weg te lopen en een week uit onze omgeving te verdwijnen.

5 gedachtes over “Man griep.

  1. Het onderscheid verkoudheid en griep dient wel te worden gemaakt hoor. Met koorts en ondraaglijke pijnen gaan we ook niet fluitend door 🙂 Maar ja, een snotje en een nies en een dichte kop, dat is inderdaad niks om over naar huis te tweeten.

    Like

  2. Ik voel me rolmodel van de rolmodellen. 😊 zelfs met 5kg minder rolballast door die “vreselijke” ziekte. 🤣😃

    Geliked door 1 persoon

  3. Heb je mijn blog “Aanstelleritis” gelezen van een paar weken geleden! Ik beschreef “jullie” daar precies hetzelfde! 🙂

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.